25.11.10
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε ρύθμιση που θα καλύπτει την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων.
Πρόκειται καταρχήν για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων, αφού οι ρυθμίσεις τις οποίες εμφανίζει ως καινούργιες υπάρχουν ήδη και είναι αυτές που αφήνουν απέξω από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους άρα χωρίς αυτήν τη υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-- Εξακολουθεί η απαίτηση των 600 ενσήμων με προσαύξηση 100 ένσημα κατ' έτος από 30 ετών και πάνω.
-- Επανέρχεται η προϋπόθεση των 50 ενσήμων για τον προηγούμενο χρόνο που απαιτούνται από 70 που ισχύει μετά το νόμο Πετραλιά, όμως ακόμη και με αυτή την αλλαγή τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Τότε υπήρχαν χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας και πάλι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Υπογραμμίζουμε ότι ακόμα και αυτές οι ελάχιστες ρυθμίσεις θα ισχύουν μόνο για το 2011.
Η όλη ρύθμιση είναι στην κατεύθυνση της λείανσης ορισμένων συνεπειών από τον όλεθρο που θα σπείρει ενάντια στα λαϊκά στρώματα η πολιτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και αυτή η ελάχιστη ρύθμιση προωθείται σε συνθήκες κατεδάφισης των εναπομεινασών δωρεάν παροχών στην Υγεία και της πλήρους εμπορευματοποίησής της.
Ως ΠΑΜΕ καταγγέλλουμε και τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ όπου από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χειροκροτήσει την εν λόγω ρύθμιση, προκειμένου να καλλωπίσει την εικόνα της κυβέρνησης σας γνήσιος υπερασπιστής της βαρβαρότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν ούτε για ένα λεπτό. Να αποδοκιμάσουν τώρα την κοροϊδία της κυβέρνησης και να στρατευθούν με την ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας τα αιτήματα που βάζει το ταξικό κίνημα, που ικανοποιούν τις ανάγκες εργαζομένων και ανέργων.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου