ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ Ν.Π.Ι.Δ. Ν. ΑΧΑΪΑΣ

1.11.10
Τηλ.επικοινωνίας:6930222210

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν. Αχαΐας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα του συναδέλφου και συνδικαλιστή Νίκου Αβούρη εργαζόμενου στο «ΙΡΙΣ» για την παράνομη και εκδικητική απόλυσή του.
Συγκεκριμένα ο συνάδελφος Νίκος Αβούρης ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για την απόλυσή του και ενώ βρισκόταν σε κανονική άδεια. Η εργοδοσία απείλησε με απόλυση άλλους έξι εργαζομένους από την ίδια δομή, που διαμαρτύρονταν και κινητοποιούνταν ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας η οποία ως γνωστό παρακρατούσε συχνά μισθούς εργαζομένων για μήνες. Η εταιρία ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΙΡΙΣ, πίσω από τη βιτρίνα της μη κερδοσκοπικής δράσης, (πρόκειται για μια από τις ΜΚΟ που έχουν ξεπηδήσει στο πλαίσιο της λεγόμενης «αποασυλοποίησης» και ρουφάνε κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Υγείας) λειτουργεί έξι μονάδες συνολικά, μια στην Αχαΐα και άλλες πέντε στην Αθήνα.
Η πλειοψηφία του αντΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα συμπαράστασης μόνο στα χαρτιά, δίνει αέρα στα πανιά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν μετατρέψει σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης την παροχή υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στις πλάτες των εργαζομένων, των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους.
Το παράδειγμα του ΙΡΙΣ δεν είναι μεμονωμένο καθώς και άλλες «επιχειρήσεις» πανελλαδικά ακολουθούν την ίδια τακτική και δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Κανένας εργάτης ποτέ δεν διασφάλισε το δικαίωμα στη δουλειά και οποιοδήποτε δικαίωμα ατομικά, παρά μόνο με συλλογική πάλη και σκληρές ταξικές αναμετρήσεις με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Νίκου Αβούρη.

Καμιά απόλυση και να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των ιδιωτικοποιήσεων σε Υγεία – Πρόνοια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου