ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

15.10.10
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,

Η λαϊκή οικογένεια βιώνει τη χειρότερη επίθεση των τελευταίων χρόνων. Σήμερα η «επίσημη» ανεργία ξεπερνάει το 12%, με τους εγγεγραμμένους άνεργους να φτάνουν τον Ιούλη στους 659.384 με χιλιάδες ακόμα που δεν περιλαμβάνονται στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ειδικά στους νέους 15 με 24 ετών η ανεργία εκτινάχθηκε στο 32,6%.
Είναι χιλιάδες πλέον οι συνάδελφοι και οι οικογένειές τους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα 440 ευρώ του ΟΑΕΔ και ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν πληρούν τις «τυπικές» προϋποθέσεις για το ταμείο ανεργίας. Αλλά ακόμα και σε όσους έχουν προσωρινά δουλειά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν δίνει λύση στα προβλήματα των ανέργων, αλλά παίρνει και νέα μέτρα που θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση: οι νέες περικοπές στον ΟΑΕΔ θα καταφέρουν πλήγμα ακόμα και στο κουτσουρεμένο επίδομα των 450€, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «ζεστό χρήμα» στους εργοδότες ως «επιδότηση της εργασίας». Η αύξηση στις τιμές και στη φορολογία μας στερούν ακόμη και τα στοιχειώδη. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πλήξει κάθε λαϊκό νοικοκυριό. Η καθιέρωση των 3 ευρώ εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και η αύξηση των πληρωμών για πολλές εξετάσεις και η περικοπή εκατοντάδων φαρμάκων από τα συνταγολόγια του ΙΚΑ αδειάζει την τσέπη των ασθενών. Η έλλειψη παιδικών σταθμών οδηγεί να πετάγονται στο δρόμο χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών ή να υποχρεώνονται να πληρώνουν.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ήδη με κινητοποιήσεις μας και τη συμμετοχή των ίδιων των ανέργων πετύχαμε να επανασυνδεθεί άμεσα το κομμένο ρεύμα και νερό σε οικογένειές άνεργων συναδέλφων μας. Με κινητοποίηση του συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε ο ανάπηρος συνάδελφος οικοδόμος που η κυβέρνηση του έκοψε την αναπηρική σύνταξη.
Σήμερα, επιβάλλεται να μην αποδεχτούμε αυτήν την κατάσταση, να δώσουμε απάντηση με την οργάνωση του αγώνα μας από τα κάτω, στη γειτονιά, τη συνοικία, το χώρο δουλειάς. Να οργανωθούμε στα ταξικά σωματεία, να τα δυναμώσουμε.
Συνάδελφοι, άνεργοι υποαπασχολούμενοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, οι οικογένειες μας τραβούν τα ίδια βάσανα. Ο σημερινός εργαζόμενος είναι υποψήφιος άνεργός αύριο.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον δρόμο του αγώνα για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση. Από την εγκατάλειψη του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού της πλουτοκρατίας, το μαύρισμα των επίσημων και ανεπίσημων υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τοπικές-περιφερειακές εκλογές.
Τον δρόμο της σύγκρουσης, της ανατροπής για να πάψουμε να είμαστε τα μόνιμα υποζύγια που θα τραβάμε το κάρο της κερδοφορίας και της ανάπτυξης των μεγαλοεργολάβων, των καπιταλιστών.

Σε αυτό το δρόμο σας καλούμε να στρατευτείτε.
Σε αυτό το δρόμο υπάρχει διέξοδος προς όφελος των εργατών.

Να διεκδικήσουμε άμεσα για όλους τους ανέργους:
1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Επίδομα ανεργίας 1120€ σε όλους και για όλο το διάστημα που είναι άνεργοι.
2. Πλήρη, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κάλυψη 100% από το κράτος.
3. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
4. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
5. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
6. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
7. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο διάστημα κάποιος είναι άνεργος. Αντίστοιχα μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Απαγόρευση των κατασχέσεων της ιδιοκτησίας των λαϊκών οικογενειών (κατοικία, γεωργική εκμετάλλευση, κλπ).
8. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
9. Κρατική αγορά με συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
10. Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
11. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
12. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων έργων που υπάρχουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/10: 8πμ μαζική ενημέρωση των εργαζομένων που πηγαίνουν το πρωί σε ΟΑΕΔ-ΔΕΗ-ΔΕΥΑΠ και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΗΜΟ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
ΤΡΙΤΗ 19/10: 9πμ Κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΔ (Αγ. Ανδρέου & Κολοκοτρώνη).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου