Το έγκλημα δε θα περάσει

26.10.10
Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και στην Παροχή Υπηρεσιών N.Αχαΐας καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων. Προειδοποιούμε ότι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων από τα τσιράκια της εργοδοσίας δε θα περάσει. «Οι εργοδοτικοί βαστάζοι της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ στα σωματεία του ομίλου υπαλλήλων "G4 Securicor" και των εργαζομένων στην εταιρεία "G4S" υπέγραψαν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση κατώτερη και από αυτή της ΕΓΣΣΕ κατά 100 ευρώ, καταργώντας στην πράξη τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία "G4S Securicor" να αντισταθούν και να επιβάλουν να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις, να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις. Να αποφασίσουν την καθαίρεση των διοικήσεων αυτών των σωματείων που αποφάσισαν πως με 640 ευρώ ένας εργαζόμενος μπορεί να συντηρεί την οικογένειά του.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων. Αλλά και κατά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, που με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, κρύβουν και δικαιολογούν τους αντιδραστικούς στόχους των βάρβαρων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, τη στρατηγική του "ευρωμονόδρομου".
Η εργατική τάξη έχει χρέος να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να μη σκύψει το κεφάλι. Έχει τη δύναμη, με οργάνωση και ταξική ενότητα να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για το δίκιο και την προοπτική της».
Να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να ετοιμάζονται για ακόμη πιο μαζικούς και σκληρούς αγώνες

Συνδικάτο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαϊας.
Η προσωρινή Διοίκηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου