29.7.10
Η Απάντηση σε αυτή την πολιτική είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών προκειμένου πραγματικά μέσα από φωτιά και σίδερο να επιβάλει ότι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου απαιτούν. Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου.
Ψέμα 1ον: Η κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως αποκαλεί τους οδηγούς φορτηγών αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον τους για λογαριασμό μιας ελάχιστης κάστας παρασίτων (καπιταλιστών και πολυεθνικών) που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο των μεταφορών για να εξασφαλίσουν νέα υπερκέρδη.
Ψέμα 2ον: Ισχυρίζεται ότι το κάνει για να μειωθούν οι τιμές και να ωφεληθεί το σύνολο των εργαζομένων και του λαού. Για το ακριβώς αντίθετο το κάνει. Για να διασφαλίσει μέσω του μονοπωλιακού ελέγχου το κέρδος της ελάχιστης μειοψηφίας των παρασίτων του μεγάλου κεφαλαίου. Άπειρα τα παραδείγματα και τα παρόμοια ψέματα τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και όλων των υποστηριχτών του καπιταλισμού.
Θυμίζουμε το παραμύθι ότι από την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος θα ωφελούνταν τα λαϊκά στρώματα και ζούμε την χειρότερη ληστεία των τελευταίων 10ετιών.
Το παραμύθι ότι η απελευθέρωση της ναυτιλίας θα μείωνε τα εισιτήρια και θα αύξανε τα δρομολόγια και σήμερα χρειάζεται ένας μισθός για να πας στην Μυτιλήνη και το χειμώνα στα περισσότερα νησιά δεν πιάνει καράβι.
Το παραμύθι ότι η εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής θα μείωνε προς όφελος όλων των εργαζόμενων και των ίδιων των αγροτών τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ζούμε την χειρότερη ακρίβεια και τόσων άλλων ψεύτικων ισχυρισμών.
Ατράνταχτη απόδειξη για τον ποιόν εξυπηρετεί η ακόμα και δια της βίας επιβολή της απελευθέρωσης στις μεταφορές είναι η στήριξη που έχει η απόφαση αυτή από τους πλουτοκράτες και τα μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού που έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Απάντηση σε αυτή την πολιτική και το μαύρο αντιδραστικό μέτωπο που την προωθεί (κυβέρνησης, ηγεσίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ευρωπαϊκής ένωσης και τρόικας) είναι το ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων.
Της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνιών και εμπόρων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών με κοινή δράση και αλληλεγγύη ενάντια στον κοινό αντίπαλο. Ο ίδιος που ήταν όταν απεργούσαν οι ναυτεργάτες, όταν έστηναν μπλόκα οι αγρότες, τώρα που απεργούν οι οδηγοί φορτηγών. Δηλαδή το μεγάλο κεφαλαίο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.
Για αυτό είναι αναγκαίο να βγουν συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται όταν η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων χειραγώγησης καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους οδηγούς και αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες και σε κάθε ομάδα εργατών που απεργεί. Όταν καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους αγρότες, εργάτες και μικρεμπόρους ενάντια στους οδηγούς και κάποιους οδηγούς ενάντια σε αγρότες και εργάτες καταφέρνοντας το «διαίρει και βασίλευε» αξιοποιώντας την στάση και συνολικά τον βρώμικο ρόλο που παίζουν στα κινήματα οι ξεπουλημένες ηγεσίες (Γ.Σ.Ε.Ε-ΠΑΣΕΓΕΣ –ΓΕΣΕΒΕ κ.λ.π. )
Η Εκτελεστική Γραμματεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου