21.7.10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΠ

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ απάντησε το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ στην ενέργεια του δήμου και της εταιρείας να κόψουν το νερό σε άνεργο συνάδελφο και πατέρα τριών παιδιών, καθώς και σε άλλους συναδέλφους.
Πριν από την παράσταση δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου οικοδόμων, επανασύνδεσαν το νερό στον άνεργο συνάδελφο μας, και περιφρουρούν το χώρο.
Παρότι η κινητοποίηση είχε ανακοινωθεί από χθες ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΠ κύριος Μπακαλάρος φρόντισε να τρέξει να κρυφτεί σαν το λαγό, ενώ ο αρμόδιος που τον αναπλήρωνε δήλωσε ότι «θα επανασυνδεθεί το νερό, αν και τα χέρια του είναι δεμένα από τους νόμους»!
Δεν έκανε τον κόπο να μας εξηγήσει όμως πως γίνεται να κόβεται το νερό στους ανέργους και να χρυσοπληρώνεται από τους εργαζόμενους, όταν την ίδια στιγμή οι μεγαλοξονοδόχοι στη περιοχή μας δεν πληρώνουν ούτε ευρώ για το νερό.
Ποιος νόμος επιβάλει τη λεηλασία και το σφαγιασμό μισθών και δικαιωμάτων , την ώρα που η πλουτοκρατία γεμίζει τα ταμεία της με νέα υπερκέρδη;
Ποιος νόμος επιβάλει να πτωχεύσει ο λαός και όχι η πλουτοκρατία;
Νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.
Η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, με τις πλάτες της πλειοψηφίας των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ και του ΣΕΑΜ στην επιχείρηση, είναι μηχανισμός ξεζουμίσματος των λαϊκών στρωμάτων, εχθρός της εργατικής τάξης και του λαού.
Καλούμε και πάλι τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ να μην δεχτούν να εφαρμόζουν εντολές για κόψιμο του νερού σε άνεργους κι εργαζόμενους.
Όσο κι αν κρύβονται οι «Μπακαλάροι» και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν πρόκειται να γλιτώσουν απλό την λαϊκή οργή και κατακραυγή.
Οι εργαζόμενοι παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να φτιάξουν επιτροπές αγώνα, να συνδεθούν με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα.
Οργάνωση, ταξική ενότητα μακριά κι ενάντια από τους εργατοπατέρες που μας σκάβουνε το λάκκο, απειθαρχία στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
Μαύρισε παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε δήμο και περιφέρεια, το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό του κεφαλαίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου