Για τις εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ ατλάντικ…

15.7.10
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.

Διεύθυνση: Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος. Τηλ: 2610.278255 - 6944161617 – 6977264145.


Για τις εξελίξεις στα σούπερ μάρκετ ατλάντικ…


Για μια ακόμα φορά την οικονομική κρίση που εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και οδηγεί στην χρεοκοπία των πιο αδύναμων κρίκων (όπως της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ), θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή μας.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για να περάσουν αυτοί την κρίση τους.
Ταξική ενότητα με το ΠΑΜΕ, για να αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας, δεν θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί σπίτι συνάδελφων που είναι άνεργοι, θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο, θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στο σύστημα υγείας που πετά έξω τους άνεργους συνάδελφους γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας, θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένεια μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας..
Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι μορφές πάλης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των απολυμένων:
• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης.
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (το 80% του κατώτερου μισθού των 1.400 ευρώ που διεκδικούμε) για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Υπολογισμός της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
• Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Πάγωμα όλων των δανείων, δωρεάν παιδικούς σταθμούς.
• Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τους χρόνια άνεργους.
• Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους απολυμένους και τους ανέργους.
• Διαγραφή όλων των χρεών, των προστίμων, των κλήσεων από δημοτικούς μηχανισμούς που αφορούν παραβάσεις για στάθμευση κι άλλες ποινές εισπρακτικού χαρακτήρα.
• Να μην εισπραχθεί κανένας λογαριασμός ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ από ανέργους-απολυμένους.
• Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ σε πολυεθνικές και μεγάλες εταιρίες.
• Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.


Είναι αμυντικά αιτήματα, αλλά αν αυτά υλοποιηθούν και με την πίεση και την πάλη μας, μπορούν να απαλύνουν τη θέση μας. Ταυτόχρονα παλεύουμε για ριζικές αλλαγές που θα βελτιώσουν συνολικά τη ζωή μας.
Αφού η κοινωνία είναι οργανωμένη πάνω στη λογική του κέρδους, η ανεργία είναι φυσικό επακόλουθο. Τα πάντα, είτε πρόκειται για υλικό πλούτο, είτε πρόκειται για υπηρεσίες, είτε ακόμα και για πνευματικές αξίες, έχουν μετατραπεί σε εμπορεύματα. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η εξάλειψή της προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Πάτρας και Αιγίου και στους συλλόγους εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Πάτρας είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ. Έχουν βάλει την υπογραφή τους χρόνια τώρα στα μέτρα που περνάει σήμερα το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-κεφαλαίου. Έχουν στηρίξει και στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προϋπόθεση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι η ανάπτυξη του πολιτικού αγώνα, η ισχυροποίηση του μαζικού διεκδικητικού αγώνα, η καταδίκη των κομμάτων της εξουσίας και του ευρωμονόδρομου, η αποδυνάμωση των δυνάμεων του συμβιβασμού στο εργατικό κίνημα, η ενίσχυση του ταξικού κινήματος, των ταξικών συνδικάτων, του ΠΑΜΕ.
Αυτή η γραμμή θα ενισχύει, θα δυναμώνει το κίνημα, θα συσπειρώνει δυνάμεις, θα διευκολύνει τον αγώνα μας για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των εργαζομένων.

15.7.2010
Η Προσωρινή Διοίκηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου