Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

22.4.10
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που αψήφησαν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, κι εναντιώθηκαν στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ), η μεγάλη ταξική συσπείρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών οργάνωσε με επιτυχία την 48ωρη απεργία ενάντια στον πόλεμο που μας κήρυξαν Κυβέρνηση-Κεφάλαιο-εργατοπατέρες.
Από τα χαράματα της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, οι απεργιακές φρουρές περιφρούρησαν την απεργία σε βασικούς κλάδους και χώρους δουλειάς.
Στις 11.30 το πρωί χιλιάδες εργάτες, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, πορεύτηκαν ταξικά ενωμένοι με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, με τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, στην μοναδική απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην Πάτρα, στην Πλατεία Γεωργίου.
Το μήνυμα και η ευθύνη του ταξικού εργατικού κινήματος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Να ηγηθεί ακόμη πιο μαχητικά, στην αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό και συνδικαλιστικό του προσωπικό.
Η-για άλλη μια φορά-αναιμική συμμετοχή στην συγκέντρωση των εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, δείχνει το βαθμό ανυποληψίας στον οποίο έχουν περιπέσει οι κολαούζοι της κυβέρνησης.
Τα προσχήματα δεν σώνονται από τα «στημένα ρεπορτάζ» ορισμένων μέσων ενημέρωσης που σώνει και ντε θέλουν να μας πείσουν ότι έγιναν δήθεν 2 συγκεντρώσεις.
Δυστυχώς για αυτούς όμως, η συμμετοχή κάποιων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και των αφισοκολλητών τους του Σύριζα-«Κ»ΟΕ-ΣΕΑΜ στην παρασυναγωγή των εργατοπατέρων στην Πλατεία Όλγας, δεν μπορεί πλέον να σώσει ούτε τα προσχήματα.
Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια του γνωστού γκρουπ της «ΚΟΕ» που επεδίωξαν, να παρεισφρήσουν στην πορεία του ΠΑΜΕ, την ώρα που τελείωσαν την «βόλτα» τους με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Φυσικά, η επιδίωξη του καθοδηγητή τους, του απεργοσπάστη Χατζηλάμπρου που μόλις προχτές στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκε μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, να ψηφίσει την 48ωρη απεργία, έπεσε στο κενό.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου