Δελτίο τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

7.4.10
Δελτίο τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, σχετικά με την απόρριψη από τον ΓΓ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των συγκεκριμένων μέτρων ανακούφισης των ανέργων και των εργαζομένων που προτάθηκαν από αντιπροσωπεία μας.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Συγκεκριμένα το πρωί στις 7/4/2010 αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Γραμματείας Πάτρας του Πανεργατικού μετώπου, επισκέφτηκε τον ΓΓ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να του επιδώσει υπόμνημα με αφορμή την αυτοκτονία του άνεργου συναδέλφου μας την Μεγάλη Πέμπτη. Τέθηκε το ζήτημα άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρων που μπορεί να υλοποιήσει και η ίδια η περιφέρεια.
Συγκεκριμένα ζητήσαμε το πάγωμα των δανείων των ανέργων. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας Πλειστηριασμός κατοικίας. Καμία διακοπή σε φως, νερό, τηλέφωνο. Αύξηση του Επιδόματος ανεργίας. Άμεση οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ σε κάθε άνεργο.
Παράλληλα τέθηκε το θέμα οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειας του εργάτη που ουσιαστικά δολοφονήθηκε από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ.
Δεύτερον, με αφορμή τη δολοφονία του συναδέλφου μας στην Tyres Herco, θέσαμε το ζήτημα της δημιουργίας του κέντρου υγείας για τις ανάγκες των εργαζόμενων της ΒΙΠΕ, ενώ ζητήσαμε από τον γραμματέα της Περιφέρειας να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομική στήριξη της οικογένειας του συναδέλφου μας και των δύο μικρών παιδιών του.
Τέλος μπήκε το ζήτημα που ταλανίζει τα λαϊκά στρώματα της περιοχής με την άθλια κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στο χώρο της υγείας οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚ Πάτρας οι οποίες στηρίζουν με όλους τους τρόπους την πολιτική που οδηγεί στην γιγάντωση των κερδών των μονοπωλίων στο χώρο της υγείας.
Απαιτήσαμε την άμεση επίταξη του «Ολύμπιον» για να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείου Αγ. Αντρέας.
Ο κύριος Αποστολόπουλος δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη των νεκρών συναδέλφων μας. Δεν σεβάστηκε ούτε τη τραγωδία που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι από την άθλια κατάσταση που έχει συνδιαμορφώσει και ο ίδιος με τη δράση του σε βάρος της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.
Η συμμετοχή του στην Οικονομική και κοινωνική Επιτροπή-και επί ΝΔ-η δράση του ως επικεφαλής του κυβερνητικού κόμματος στην Πελοπόννησο για χρόνια τον έμαθε να βλέπει τον λαό ως εχθρό του-όπως και η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία που πιστά υπηρετεί-για αυτό ακόμα και για την κατάθεση ενός υπομνήματος διατάζει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παρατάσσονται μπροστά από το κτίριο-τσιφλίκι του.
Για την ιστορία καταγράφουμε απλώς ότι τα αιτήματα, ακόμα και αυτά που αφορούσαν την στήριξη των οικογενειών των νεκρών συναδέλφων μας ο κύριος Αποστολόπουλος δεν έκανε καν τον κόπο να τα διαβάσει.
Τα απέρριψε ως γνήσιος εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ως απολογητής της πολιτικής που δολοφονεί καθημερινά τις ζωές και τα δικαιώματά μας.
Ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα ότι, μαζί με την κυβέρνηση, η περιφέρεια συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδότησης των βιομήχανων-με δικά μας χρήματα-για φτηνούς εργάτες μιας χρήσης, χωρίς δικαιώματα.
Οι σπουδές του κυρίου Περιφερειάρχη ως στέλεχος επιχειρήσεων τον δίδαξαν, όπως και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, να υπηρετεί τυφλά του κεφαλαιοκράτες για τους οποίους η Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας εξασφαλίζει εν μια νυκτί και κονδύλια, και χρηματοδοτήσεις, και ότι άλλα προνόμια του ζητήσουν τα αφεντικά του.
Απέδειξε απλά για μια ακόμα φορά ότι είναι ορκισμένος εχθρός της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, υπηρέτης της πολιτικής που υπηρετεί απαρέγκλιτα την κερδοφορία των μονοπωλίων, σε βάρος ακόμα και της ίδια μας της ζωής.
Ο κύριος Αποστολόπουλος και οι όμοιοι του μια χαρά Πάσχα έκαναν φαίνεται!
Ο δρόμος για τη λαϊκή Ανάσταση περνά μέσα από τον ξεσηκωμό απέναντι σ’ αυτήν τη πολιτική και τους εκπροσώπους της.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 8/4 στις 7.30 το απόγευμα.


Επισυνάπτεται το υπόμνημα που ούτε καν μπήκε στον κόπο να διαβάσει πριν τοποθετηθεί ο κύριος Περιφερειάρχης:

Υπόμνημα του Συνδικάτου οικοδόμων κι εργαζομένων στις κατασκευές.

-Πρώτο ζήτημα.
Το τραγικό συμβάν με την ενέργεια του συναδέλφου μας που λίγες μέρες πριν έβαλε τέρμα στη ζωή του, τσακισμένος από την ανεργία και την απόγνωση, έρχεται να βάλει στο προσκήνιο με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου δεν μας δολοφονεί μόνο μέσα στους χώρους δουλειάς. Μας σκοτώνει και μέσα στα σπίτια μας.
Οδηγεί τις οικογένειές μας να ζουν συνεχώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, οξύνοντας ακόμη πιο πολύ τις επιπτώσεις των αντεργατικής θύελλας από τα πρόσφατα μέτρα.
Ως άμεσο μέτρο η Περιφέρεια να πάρει την ευθύνη για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του συνάδελφου.
Τώρα και χωρίς καμιά αναστολή και κωλυσιεργία, να δώσει η κυβέρνηση έκτακτο επίδομα 1400 ευρώ σε όλους τους άνεργους συναδέλφους. Να αυξηθεί η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, να μειωθεί για τα λαϊκά στρώματα.
Ειδική μέριμνα κι έκτακτή ενίσχυση για κάθε παιδί άνεργης οικογένειας, που σπουδάζει.
Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας.
Να παγώσουν τα δάνεια των ανέργων.
Κανένας πλειστηριασμός σε κατοικίες τους.
Καμιά διακοπή ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ σε άνεργο.
Ο χρόνος ανεργίας να μετράει συντάξιμος.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αναγκών των ανέργων και των οικογενειών τους.
Πολλά από αυτά μπορούν υλοποιηθούν στην Περιφέρεια μας και χωρίς κυβερνητική απόφαση. Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι την πολιτική ευθύνη.

-Δεύτερο ζήτημα. Επίσης η πρόσφατη δολοφονία του συναδέλφου μας στην Tyres Herco, στην βιομηχανική περιοχή φέρνει με επίσης τραγικό τρόπο στην επιφάνεια την άμεση ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Υγείας πλήρως επανδρωμένου για τις ανάγκες των εργαζόμενων στην περιοχή.
Παράλληλα με ευθύνη της Περιφέρειας να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια του δολοφονημένου. Να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα για την συνταξιοδότηση της συζύγου του συναδέλφου. Να εξασφαλίσει η περιφέρεια ειδικό κονδύλι για την οικονομική ενίσχυση των 2 παιδιών του συναδέλφου.

-Τελευταίο ζήτημα, αλλά πρώτο σε σημασία για τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υγεία. Συγκεκριμένα με ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τη συνενοχή των πλειοψηφιών της ΑΔΕΔΥ, και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, συγκεκριμένες ιδιωτικές μονάδες υγείας θησαυρίζουν κάνοντας την υγεία εμπόρευμα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με και την διάλυση του νοσοκομείου Αγ. Αντρέα.
Να προχωρήσει άμεσα με πολιτική απόφαση η επίταξη του Ολύμπιον ή άλλου χώρου που μπορεί άμεσα να στεγάσει το νοσοκομείο του Αγ. Αντρέα. Κάθε καθυστέρηση καθιστά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που αρνούνται να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα ως στυλοβάτες της κερδοφορίας των μονοπωλίων στο χώρο της υγείας.

-Για όλα αυτά τα ζητήματα πέρα από τις γνωστές δηλώσεις «συμπαράστασης» που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, δεσμεύεται η περιφέρεια σε τίποτα συγκεκριμένο, από αυτά που μπορεί άμεσα και χωρίς την μεσολάβηση άλλων φορέων, να αντιμετωπίσει;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου