Για την ποινικοποίηση της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.

21.4.10
Δελτίο Τύπου για την ποινικοποίηση της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.

Η εργατική τάξη καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχικό κατήφορο. Μετά τα αγροτοδικεία, τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα βγάζοντας την απεργία των ναυτεργατών παράνομη.
Η προσπάθεια ποινικοποίησης της 48ωρης Απεργίας 21-22/4 που έχουν κηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, δείχνει τον δρόμο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να επιβάλλει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα.
Τα Συνδικάτα μας, το ταξικό εργατικό κίνημα συνολικά, προειδοποιεί. Όπως και στο παρελθόν, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, οι εργαζόμενοι κατάφερναν με τον αγώνα τους να κουρελιάζουν τα σχέδιά τους και τις αποφάσεις τους, έτσι και τώρα θα πάρουν απάντηση.
Κανένα δικαστήριο και καμία απόφαση δε μπορεί να «πνίξει» το δίκιο των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, που με ομοβροντία νομοσχεδίων το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ θέλουν να μας γυρίσουν ένα αιώνα πίσω.
Οι εργάτες δεν θα πάρουμε την «άδεια» του μηχανισμού της κυβέρνησης και του κράτους των εφοπλιστών για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών και των οικογενειών μας.
Να πάρουν πίσω το αντεργατικό πακέτο μέτρων η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. Δικαιώματα που με αίμα κατακτήθηκαν, οι εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουν να τους τα πάρουν πίσω.
Όλοι στην στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 11.30 το πρωί.
ΤΙ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΦΡΙΓΚΟΓΚΛΑΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ,
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΔΕΡΜΑΤΟΣ,
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟΥ,
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΧΑΙΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου