Για την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας.

21.4.10
Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας.

Η Γραμματεία Πάτρας χαιρετίζει τις απεργιακές φρουρές που από τη νύχτα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης, στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα, στα γιαπιά, σε μεγάλα εργοστάσια και εργασιακούς χώρους, όπως στον ΟΤΕ.
Χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες που αψήφησαν την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, σήκωσαν ψηλά το κεφάλι και απέργησαν, μπαίνοντας στη μάχη, ενάντια στον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους εργάτες της ΑΒΕΞ που απέργησαν γυρνώντας την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό εργατοπατέρα πρόεδρο του ΕΚ Α. Καλή, ο οποίος έχει να πάει για δουλειά πάρα πολλά χρόνια τώρα!
Τους εργάτες της «Πατραϊκής Χαρτοποιίας» που περιφρούρησαν μαζικά την απεργία.
Το μήνυμα είναι σαφές.
Όλα δείχνουν ότι αύριο, ξανά, θα βουλιάξει η Πάτρα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, αρνούνται να θυσιάσουν τη ζωή και των μέλλον τους, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ένας δρόμος μένει.
Λαϊκός, εργατικός ξεσηκωμός.
Με την κατάληψη στην Περιφέρεια φέραμε ξανά στο προσκήνιο τις προτάσεις του ταξικού εργατικού κινήματος για τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Πάγωμα δανείων. Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό. Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρια και προϋποθέσεις ενσήμων. Έκτακτο επίδομα σε όλους τους άνεργους. Επίδομα ανεργίας 1150 ευρώ.
Άμεση επίταξη του «Ολύμπιον» για να λειτουργήσει το νοσοκομείο του «Αγ. Αντρέα».
Με την μαζική εξόρμηση στα Τζάμπο στείλαμε το μήνυμα ότι το ταξικό εργατικό κίνημα, όπως και στον Πειραιά, έχει τη δύναμη να αφοπλίσει την ασυδοσία του κεφαλαίου, να τσακίσει την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα.
Οι απεργιακές φρουρές καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην μαζική-μαχητική περιφρούρηση της απεργίας στις 4.30 τα χαράματα στην Πλατεία Γεωργίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 11.30.

Προειδοποιούμε και πάλι την Δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ να μαζέψει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Προειδοποιούμε την πλουτοκρατία της πόλης να μην τολμήσει να αγγίξει ούτε τρίχα απεργού.
Καλούμε την διοίκηση του ΟΤΕ και τον κ। Τζανάκο, να σταματήσουν να απειλούν τους εργαζόμενους για να τους βάλουν με το ζόρι για δουλειά.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την σημερινή κατάληψη της περιφέρειας:




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου