Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για την 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου και την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 11.30.

19.4.10
Το ΠΑΜΕ καλεί το λαό σε ξεσηκωμό, στη μάχη για το εισόδημα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά-ενάντια στις απολύσεις.
Τα μέτρα που παίρνει δεν αποσκοπούν στην σωτηρία της χώρας, αλλά στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Όχι στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρθούν πίσω όσα έχουν αποφασιστεί.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχουν βάλει πλάτη στην Κυβέρνηση, για ρημάξουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών σου.
Καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, να γίνουν κάστρα αντίστασης και αντεπίθεσης.
Κοινός αγώνας εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, ενάντια στον πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο και το πολιτικό και συνδικαλιστικό του προσωπικό.
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Χριστόπουλο και Τσαντή που δικάζονται από την κυβέρνηση και την πολυεθνική Τζάμπο στις 11 Μάη γιατί συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Νικολόπουλου.
Μέχρι σήμερα αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες:
Οικοδόμων, Τύπου-Χάρτου, Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Φαρμάκου, Λογιστών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Γάλακτος-Τροφίμων και ποτών. Το Συνδικάτο μετάλλου στην Πάτρα και το σωματείο τηλεπικοινωνιών.
Τα πανελλαδικά συνδικάτα εργαζομένων Λίντλ, Καρφούρ-Μαρινόπουλος Ντία.
Τα Εργατικά κέντρα Λάρισας, Ζακύνθου, Βόρειας Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας, Άρτας, Αγρινίου, Κεφαλονιάς, Μεγάρων και Λαυρίου, Νάουσας.
Ανεξάρτητα από τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία που «καλύπτουν» την απεργία, οι εργαζόμενοι να μην φοβηθούν. Να απεργήσουν μαζικά και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 22/4 στις 11.30 το πρωί.
Κανένας δεν κέρδισε ποτέ τίποτα με σκυμμένο κεφάλι.
Απειθαρχία-ανυπακοή σε κυβέρνηση-ΣΕΒ και ΓΣΕΕ.
Όλοι στον αγώνα με το ΠΑΜΕ.
Οι απεργιακές φρουρές του πανεργατικού μετώπου θα περιφρουρήσουν την απεργία σε 48ωρη βάση.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους πλουτοκράτες της πόλης, να μην τολμήσουν να οργανώσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης εργαζομένων θα πάρει την απάντηση που αρμόζει. Απάντηση που θα αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός μας.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου