Γενική Συνέλευση στον Δήμο

9.3.10
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ,ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας, με τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, απέρριψαν την πρόταση της προέδρου του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ) για την διαγραφή των εργαζόμενων μουσικών από τη δύναμη του σωματείου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι μουσικού του δήμου σήκωσαν κεφάλι το προηγούμενο διάστημα και διεκδίκησαν μαζί με το ΠΑΜΕ το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, την κατάργηση του αίσχους της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Σε όλο το διάστημα που οι εργαζόμενοι πάλευαν για το δίκιο τους δεν είχαν απέναντί τους μόνο την δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την εργοδοτική πλειοψηφία στο σωματείο (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ-ΣΕΑΜ).
Την Τρίτη 9/3 όμως στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση ξεπέρασαν όλα τα όρια με την πρόταση για την διαγραφή των μουσικών. Πρόταση που υποστήριξε με πάθος ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ-Σύριζα στο ΔΣ, Χρυσανθακόπουλος Παναγιώτης, με το εξής αιτιολογικό : «αφού οι μουσικοί επέλεξαν να πάνε με το ΠΑΜΕ δεν έχουν θέση στο σωματείο»!!
Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΝ-Σύριζα και των φιλοκυβερνητικών και εργοδοτικών πλειοψηφιών στα σωματεία.
Εχθρός τους δεν είναι τα αντεργατικά μέτρα, αλλά το ΠΑΜΕ κι οι εργαζόμενοι που παραμερίζουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση η εργαζόμενη του δήμου που πήρε το λόγο στη Συνέλευση λέγοντας πως «εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουνα αλλά μ’ αυτά που κάνετε στο σωματείο πήγα με το ΠΑΜΕ κι εκεί θα μείνω».
Κατά τ’ άλλα εκλέχτηκε εφορευτική και προσδιοριστήκαν οι εκλογές για τις 23/3, όπου κι εκεί οι εργαζόμενοι στο δήμο της Πάτρας θα δώσουν ηχηρή απάντηση στα τσιράκια της δημοτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στο σωματείο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου