Εργαζόμενοι στο Δήμο, σηκώστε ψηλά το κεφάλι.

1.12.09
Νέο κρούσμα απρόκλητης τραμπουκικής επίθεσης, βίας και χειροδικίας κατά συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στο Δήμο Πατρέων από τον γνωστό μηχανισμό που εκκολάπτεται και ενθαρρύνεται από την ΠΑΣΟΚΙΚΗ δημοτική αρχή.
Στόχος αυτή τη φορά της απρόκλητης βίας ο συνδικαλιστής και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Π. Σκιάδας ενώ ασκούσε τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.
Πρωταγωνιστής του άθλιου επεισοδίου ο Α. Ζαφειρακόπουλος, στενό συγγενικό πρόσωπο της προέδρου του συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου που με την βία προσπάθησε να παρεμποδίσει να δοθεί ένα σημαντικό στοιχείο για την υπεράσπιση συναδέλφισσας (Β. Πορφυροπούλου) που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες κατασκευασμένες από τον γνωστό διευθυντή Καραχανίδη που ασύδοτος απολαμβάνει την προστασία της Δημοτικής αρχής και του συλλόγου των υπαλλήλων αναλαμβάνοντας σε διατεταγμένη υπηρεσία πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Δήμο , με σκοπό να σκύψουν το κεφάλι, να μην αντιστέκονται στην πολιτική της Δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης που στρέφονται ενάντια στο συμφέροντα των εργαζομένων.
Το περιστατικό δεν είναι τυχαίο ούτε μεμονωμένο για να θεωρηθεί χωρίς σημασία.
Είναι το δεύτερο επεισόδιο βίας χειροδικίας σε λίγους μήνες
Έγινε την ίδια χρονική στιγμή που έχει στηθεί και εξελίσσεται μια άλλη στημένη προσπάθεια με πρωταγωνιστή τον ίδιο διευθυντή σε βάρος του συνδικαλιστή Π Σκιαδά να "τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί " Να θεωρηθεί αδικαιολόγητα απών και να υποστεί ποινές περικοπών και πρόστιμα.
Είναι συνέχεια αυθαίρετων μετακινήσεων συνδικαλιστών, και βαρύτατων ποινών που έπεσαν σαν καμπάνες σε συναδέλφους για αστεία " παραπτώματα" από το Δήμαρχο , με κορυφαίο την ομαδική ποινή στους συναδέλφους δημοτικούς αστυνομικούς που τόλμησαν να καταγγείλουν και να αντιδράσουν με το σύλλογο τους στην πολιτική διακρίσεων την ημετεροκρατία και το προκλητικό βόλεμα των ημετέρων, που συγκροτούν το γνωστό μηχανισμό (βολεμένων προϊσταμένων συνδικαλιστών), που ελέγχεται καθοδηγείται από την Πάσκε που ελέγχει το σύνολο σχεδόν των συλλόγων του Δήμου που στηρίζουν και πρωταγωνιστούν σε αυτή την άθλια οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα που στέλνει η Δημοτική αρχή και μηχανισμός είναι σαφές
Όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι στην πολιτική μας των περικοπών απολύσεων διακρίσεων θα τον τυλίγουμε σε μία κόλλα και αν δεν συμμορφώνεται έχουμε και τους παλιούς τρόπους άλλων εποχών την βία την ανοιχτή τρομοκρατία.
Ξεκάθαρος στόχος όμως τελικά είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να πάψουν να αντιστέκονται σε όσα συμβαίνουν και όσα τους επιφυλάσσουν με τον Καποδίστρια 2 , το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση υπηρεσιών, περικοπές και λιτότητα.
Ας γνωρίζουν όμως οι κρατούντες και τα καλοθρεμμένα στηρίγματα τους.
Η γενικευμένη δυσαρέσκεια που προκαλεί στους εργαζόμενους η πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη, και της δημοτικής αρχής που την υλοποιεί , όσο και αν προσπαθήσουν να την καταστείλουν πάντα έβρισκε δρόμο να εκφραστεί και τελικά θα το διαπιστώσουν, όποιος έσπερνε ανέμους θέριζε θύελλες.
Όσο και να προσπαθούν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων, της αντεπίθεσης.
Στο δρόμο της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος για να έχουν οι εργαζόμενοι στήριγμα στις δύσκολες εποχές που ζούμε και τις χειρότερες που φέρνουν.
Της αντεπίθεσης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που εκφράζει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων για σταθερή εργασία για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Προειδοποιούμε όμως την δημοτική αρχή και των μηχανισμό συνδικαλιστών προϊσταμένων και βολεμένων.
Δεν θα ανεχτούμε άλλο τις τραμπουκικές μεθόδους, την βία όπως και αν εκφράζεται

Καλούμε τους εργαζόμενους

Να μην σκύψουν το κεφάλι να αντισταθούν να οργανωθούν.
Να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό αυθαιρεσίας, διακρίσεων, απειλών, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης βίας από το μηχανισμό γιατί το κόστος της υποταγής (η λογική του δεν μιλώ για να μην έχω συνέπειες κυριαρχεί και καλλιεργείται) είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της αντίστασης.
Και θυμίζουμε στους συναδέλφους, ότι αν δεν αντιδράσουν, το αυγό του φιδιού που εκκολάπτουν κυβέρνηση, δημοτική αρχή, και μηχανισμοί θα σκάσει τελικά και οι συνέπειες θα είναι γι’ αυτούς οδυνηρές.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΔΑΣ ΟΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου