Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Πάτρας

1.12.09

Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει αυταπάτες για το τι επιδιώκουν μαζί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και οι μεγαλοβιομήχανοι.
Από τη μία με απολύσεις από το δημόσιο - συμβασιούχων, stage, μπλοκ παροχής υπηρεσιών, μερικής απασχόλησης κ.α. - που αποτελούν περίπου το 40% των εργαζομένων, που προσλήφθηκαν με τους νόμους ΠΑΣΟΚ -ΝΔ. Λέει ότι χρειάζεται να αξιολογηθούν για να επαναπροσληφθούν μερικώς απασχολούμενοι με αξιοκρατία !!!
Από την άλλη με περικοπές μισθών - επαναξιολόγηση επιδομάτων που οι ίδιοι επέβαλαν, με «ιλιγγιώδεις αυξήσεις» των 50 λεπτών ημερησίως, με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε, με νέο μισθολόγιο πολύ χαμηλότερο από το ήδη υπάρχον κ.α.
Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις γυναίκες από 7 έως 15 χρόνια με την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Εφαρμογή των επαγγελματικών ταμείων απαλλάσσοντας ουσιαστικά το κράτος από την κοινωνική ασφάλιση.
ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ μισθούς πείνας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση των παροχών Υγείας – Πρόνοιας, απολύσεις, προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο, ανεργία χωρίς προστασία, τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέους φόρους.
Η βιασύνη για τον «Καποδίστρια 2» να εφαρμοστεί τάχιστα αναδεικνύει ότι, η κύρια κατευθυντήρια πολιτική βούληση και γι αυτήν την κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας, και με τη μεταφορά και άλλων αρμοδιοτήτων προς τους δήμους όπως υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις όπως στις χωματερές, τις εταιρείες εργολάβων καθαριότητας, πρασίνου, η βοήθεια στο σπίτι κ.α.,.
Η πλειοψηφία της (ΠΟΕ ΟΤΑ) στηρίζει τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις και τη διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής και πολιτικής ομηρίας στο Δημόσιο, όπως και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Στην απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας του κλάδου, στις 3 Δεκέμβρη, η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για ανάπτυξη των αγώνων και συντονισμό της δράσης με εργαζόμενους που απασχολούνται με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο Δημόσιο.
Ο εργοδοτικός και δικομματικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιδράσει, αλλά θα βάλει και πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα.
Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τα μεγάλα τους ψέματα. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο παντού, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Αν δε σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.
Όσα εμπόδια και αν βάζει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός συνεχίζουμε
τον αγώνα.

Δίνουμε στην απεργία της 3ης Δεκέμβρη το περιεχόμενο που απαιτούν οι ανάγκες μας σήμερα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Κατώτερος μισθός 1.400 €. Κατώτερη σύνταξη 1.120 €. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού.
2. Μεταφορά των εργαζομένων στους δήμους και κλείσιμο όλων των δημοτικών επιχειρήσεων.
3. Την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με βάση της σύγχρονες ανάγκες, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων, και αποχαρακτηρισμό ειδικοτήτων. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.
4. Να μην περάσει ο «Καποδίστριας 2».
5. Ενιαία Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως τρόπου πρόσληψης
6. Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
8. Μόνιμη - Σταθερή Εργασία. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο.
9. Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους ανεξαρτήτως τρόπου πρόσληψης.
10. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
11. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής -επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας .
12. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 13.Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Το ΠΑΜΕ με ταξική συνέπεια, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, καλεί όλους σε Απεργία στις 17 Δεκέμβρη.
Καμιά εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος, νέα και νέος δεν πρέπει να μείνει στην άκρη, φοβισμένος και αμέτοχος.
Κανένας δε μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια – ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση.
Παραμέρισε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.
Αυτός είναι ο δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου