ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ ΤΟΥ «ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΪΝ»

18.7.09

Η κυβέρνηση αναμασώντας τα γνωστά παραμύθια ότι η απελευθέρωση και η πλήρης ελευθερία της αγοράς «συμβάλλει στη μείωση των τιμών για τον καταναλωτή, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αύξηση της απασχόλησης», προωθεί νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για την «απελευθέρωση των υπηρεσιών», γνωστή και ως οδηγία «Μπολκενστάιν».

Η σχετική οδηγία επιτρέπει την ανάληψη εργασιών σε μια χώρα από επιχείρηση άλλης χώρας με αμοιβές και εργασιακό καθεστώς που ισχύουν στη χώρα προέλευσης αυτής της επιχείρησης.

Γίνεται φανερό ότι συνεχίζεται και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιδραστική αντεργατική επίθεση της Ε.Ε., της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ντόπιας πλουτοκρατίας με στόχο την απελευθέρωση της ασύδοτης δράσης του κεφαλαίου και τον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων προς όφελος της κερδοφορίας του.

Το ΠΑΣΟΚ δίνει απλόχερα τη βοήθειά του στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει το ρόλο του ελεγκτή για τη σωστή εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.

  • Νέο χτύπημα θα δεχτούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι μισθοί και τα μεροκάματα.
  • Ο σταθερός χρόνος εργασίας.
  • Θα επιταχυνθεί παραπέρα το ξεκλήρισμα αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.
  • Θα αυξηθεί παραπέρα η ανεργία.

Είναι φούμαρα τα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση για μείωση των τιμών και αύξηση της απασχόλησης.

Η αλήθεια είναι μία: Η μοναδική τιμή που θα μειωθεί, είναι αυτή της εργατικής δύναμης.

Οι εργάτες όχι μόνο πρέπει να απορρίψουν αυτές τις αντιδραστικές ρυθμίσεις, αλλά αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους δυναμώνοντας τα συνδικάτα τους, ανεβάζοντας το συντονισμό τους και προωθώντας τη συμμαχία τους με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου