ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

15.7.09
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη και το λαό της Πάτρας, την απαράδεκτη ενέργεια του διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας Πατρών (Φ.Ε.Π.) και αντινομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασόπουλου, να μηνύσει εργαζόμενη της Φ.Ε.Π. ζητώντας της μάλιστα ως αποζημίωση το ποσό των 15.000€ επειδή «τόλμησε» να στείλει επιστολή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων της Φ.Ε.Π. ενημερώνοντας για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ της.
Η εργαζόμενη έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια για το γεγονός πως ο διευθυντής-δερβέναγας της εστίας άλλαξε αυθαίρετα τη θέση της στον οργανισμό της εστίας, ουσιαστικά υποβαθμίζοντας την.
Ο συγκεκριμένος κύριος, πολυθεσίτης και «χρήσιμος» στους μηχανισμούς του κεφαλαίου σε μια σειρά πόστα (αντινομάρχης, διευθυντής της ΦΕΠ, αιρετό μέλος της διοίκησης του ΕΙΝ, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΙΝ με την ΠΑΣΚΕ –έλεος, ο διευθυντής εκπρόσωπος των εργαζομένων!!!) είναι γνωστός εδώ και χρόνια στους φοιτητές και τους εργαζόμενους της εστίας για τις προσπάθειες του να ιδιωτικοποιηθεί το εστιατόριο της εστίας και να επιβληθούν ενοίκια στους φοιτητές που μένουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα κτήρια της εστίας, είναι γνωστός για τον αντικομμουνισμό, το ρατσισμό του και τις συνέχεις και προσωπικές επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών, φοιτητών και εργαζομένων.
Ο διευθυντής και αντινομάρχης του ΠΑΣΟΚ που όπως αναφέρει για τον εαυτό του στην αγωγή ενάντια στην εργαζόμενη συγκαταλέγεται «στους ενεργούς και ευυπόληπτους πολίτες» και δεν είναι «κάποιο τυχαίο και ασήμαντο πρόσωπο» δείχνει για μια ακόμα φορά το σάπιο πρόσωπο όλων αυτών των «ευυπόληπτων» που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Η στάση αυτή του αντινομάρχη του ΠΑΣΟΚ είναι συνέχεια της στάσης της πλειοψηφίας της δουλεμπορικής Δημοτικής Αρχής του ΠΑΣΟΚ που 12 χρόνια απασχολούσε με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία τους 37 μουσικούς της μπάντας του δήμου και στο τέλος τους απέλυσε, είναι συνέχεια των ελαστικών μορφών εργασίας, των stage, των συμβασιούχων, που οι δημοτικές και νομαρχιακές αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν παντού.
Αποδεικνύεται ξανά πως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους δήμους, τις νομαρχίες και τα συνδικάτα κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τη κυβέρνηση της ΝΔ, δίνουν έμπρακτα χέρι βοηθείας στη προώθηση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που απαιτεί η πλουτοκρατία για να συνεχίσει να αυγατίζει τα κέρδη της.
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως για τους εργαζόμενους είναι μονόδρομος για να έχουν νίκες και κατακτήσεις η σύγκρουση με το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, με τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τα μονοπώλια και την πολιτική της ΕΕ. Αλλάζουμε τώρα το συσχετισμό δύναμης υπέρ των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, οργανωνόμαστε στα συνδικάτα μας, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου