Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας

8.4.09
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρίου την απαράδεκτη στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου μας.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, αφού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εκφυλίσουν τη διαδικασία με σκοπό να μη συζητήσουν επί της ουσίας τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, δεν έδωσαν το λόγο στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ Πελεκούδα Δημήτρη, επικαλούμενη αστείες δικαιολογίες.
Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που καλούσαν σε προηγούμενες Γενικές Συνελεύσεις το Διοικητή του Νοσοκομείου (εκπρόσωπο της εργοδοσίας) για να τοποθετηθεί διαφημίζοντας την κυβερνητική πολιτική για την υγεία. Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά είναι οι θέσεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνουν γνωστά στους εργαζόμενους, γιατί αποκαλύπτονται οι δικές τους ευθύνες, καθώς έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της Υγείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Μπορεί η πάλη τους να γίνει αποτελεσματική αρκεί να δώσουν γερό χαστούκι στο πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Να παραμερίσουν τις πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ που συμφωνούν και προωθούν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Αυτούς που έχουν συμφωνήσει με την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ,με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων
Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας δέχεται νέα σκληρή επίθεση στα δικαιώματα της πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας στις συνθήκες της κρίσης. Η καπιταλιστική κρίση απαιτεί να δυναμώσει η οργάνωση, η μαζική δράση και κινητοποίηση, η όξυνση της ταξικής πάλης. Για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση αλλά το κεφάλαιο που την δημιούργησε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πλήρη-σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.
Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.
Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία. Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο. Άμεση καταβολή όλων των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους του Δημοσίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου