Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εργαζομένων στο Εμπόριο

30.3.09
Οι εργαζόμενοι που πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτήσουμε Επιτροπή Αγώνα στον κλάδο μας, αποφασίσαμε ότι είναι καιρός να κάνουμε κάτι πλέον, για τα δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας συμφέροντα.
Αποφασίσαμε ότι πρέπει να μπει τέλος στη λογική που λέει «δεν γίνεται τίποτα», γιατί με αυτή τη λογική, όλα αυτά τα χρόνια γίνεται πάντα ότι συμφέρει το κεφάλαιο.
Το κεφάλαιο έχει συμφέρον να είμαστε ανοργάνωτοι ή και πολυδιασπασμένοι σε μικρά κι ανίσχυρα σωματεία, ευάλωτοι στις επιδιώξεις τους, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο και να θησαυρίζουν απ’ τη δική μας δουλειά. Ότι συμφέρει αυτούς, φέρνει προβλήματα για μας. Ότι είναι λύση για αυτούς, έχει αρνητικές συνέπειες στη δική μας ζωή.
Η πλουτοκρατία είναι οργανωμένη. Έχει στόχο να ρίξει τα βάρη της δικής της κρίσης, στις πλάτες μας. Αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, την Συνθήκη του Μάαστριχτ, που κατοχυρώνει την ασυδοσία του κεφαλαίου.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου δεν έχουμε άλλο δρόμο, πέρα από την δημιουργία μιας μεγάλης, ισχυρής, κλαδικής οργάνωσης, που θα έχει στο επίκεντρο της δράσης, τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
Ένα κλαδικό συνδικάτο που θα συνενώνει τους εργαζόμενους του νομού Αχαΐας στο Εμπόριο, τους ιδιωτικούς υπάλληλους και τους υπάλληλους γραφείων, σε ταξική βάση, με στόχο την οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Συνδικάτο που θα συνενώνει την πάλη μας, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού, αλλά και του δημόσιου τομέα, γιατί το σύνολο της εργατικής τάξης σήμερα δέχεται την επίθεση των μονοπωλίων, άρα συνολικά πρέπει και να απαντήσει.

ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΡΑ-ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Να παραμεριστούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΕΚ Πάτρας που ζητάνε πιο πολλά κίνητρα κι επιδοτήσεις για το κεφάλαιο. Αυτοί άφησαν συνειδητά απροετοίμαστη την εργατική τάξη μπροστά στην κρίση του συστήματος. Αυτοί υπέγραψαν την συμφωνία της ντροπής με τον ΣΕΒ. Η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ Πάτρας συμφώνησε σε συναντήσεις με τους τοπικούς βιομήχανους ότι «η κρίση μας πλήτει όλους το ίδιο»!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ-ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ, ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 2 του Απρίλη. Περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Παίρνουμε μέρος στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 2/4, στην Πλ. Γεωργίου στις 10.30 πμ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΥΒΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΖΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Το ΠΑΜΕ είναι συσπείρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και εργαζομένων που δεν βάζουν πλάτη για να τη βγάλει καθαρή η πλουτοκρατία. Προειδοποίησε για την επερχόμενη λαίλαπα. Δεν έμεινε στα λόγια. Πήρε μέτρα να οργανωθεί η πάλη. Θέτει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, για καθολική δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, για μόρφωση και υγεία πραγματικά δωρεάν, με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτούς τους τομείς.
Το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ ενώνει την εργατική τάξη στην πάλη της ενάντια στα μονοπώλια. Θίγει την κερδοφορία του κεφαλαίου, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Ο «τζίρος» τους, είναι δική μας κλεμμένη δουλειά. Η κερδοφορία τους προϋποθέτει την ληστεία των μισθών και των δικαιωμάτων μας.
Το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι ρεαλιστικό, γιατί είναι αναγκαίο για μας που παράγουμε το πλούτο.
Με αυτή τη γραμμή προετοιμάζονται αγωνιστές σαν τον συνάδελφο μας Νίκο Νικολόπουλο και άλλους εργαζόμενους, που δεν σκύβουν το κεφάλι στους εκβιασμούς των πολυεθνικών. Μ’ αυτή τη γραμμή πετύχαμε την επαναπρόσληψη δεκάδων απολυμένων συναδέλφων μας. Αυτή τη γραμμή τρέμει το κεφάλαιο, γι’ αυτό κι επιστρατεύει εισαγγελείς-υπαλλήλους των πολυεθνικών-για να μας εμποδίσει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου