ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

11.3.09

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Εργαζόμενη, Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, μετανάστη, νέε, νέα,

Σήκωσε ψηλά το κεφάλι. Εσύ παράγεις τον πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. Τη δικιά σου δουλειά, το δικό σου ιδρώτα κλέβει το κεφάλαιο.

Η κρίση τους είναι υπερσυσσώρευση κλοπιμαίων, που αυτοί τα βαφτίζουν κέρδη. Η κρίση τους είναι συνέπεια της διαρκούς, χρόνιας ληστείας της δικής μας δουλειάς.


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Η αγορά τους απέτυχε. Όλα τα προηγούμενα χρόνια κάναμε θυσίες, σφίγγαμε το ζωνάρι, για να μπει η χώρα στο «σκληρό πυρήνα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), για να μπει η Ελληνική πλουτοκρατία στην ΟΝΕ, να κάνει επενδύσεις-δηλαδή ληστείες-στα Βαλκάνια και αλλού.

Τι κερδίσαμε;

Ανεργία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μισή ζωή με δανεικά και άγχος, εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι-με κρίση ή χωρίς-τα δικά τους κέρδη προϋποθέτουν την ένταση της δικής μας εκμετάλλευσης.

Η κερδοφορία του κεφαλαίου πάει χέρι-χέρι με την επιστροφή στη ζούγκλα του εργασιακού μεσαίωνα.

Ζωή με δικαιώματα και καπιταλιστική ανάπτυξη δεν συμβιβάζονται.


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ


Τα μονοπώλια, ο ΣΕΒ, το κεφάλαιο, έχουν πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό στην υπηρεσία τους.

Έχουν κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.

Αυτοί ψήφισαν το Μάαστριχτ, αυτοί έχουν ψηφίσει κι εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά τερατουργήματα.

Οι κυβερνήσεις τους είναι όπλο στα χέρια του ταξικού μας αντίπαλου, κι όσο πιο ισχυρές είναι, τόσο πιο επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα.

Έχουν κολαούζους-όπως τον ΣΥΝ-που θέλουν να στείλουν σε κανάλια ανώδυνα για το σύστημα και την εξουσία τους, την οργή και την αγανάκτησή μας, που βάζουν πλάτη για να καλλιεργούνται αυταπάτες ότι μπορεί δήθεν η ΕΕ να γίνει καλύτερη, ότι μπορεί δήθεν να εξανθρωπιστεί ο καπιταλισμός.

Έχουν τσιράκια όπως ο ΣΥΝ κι ο Λάος, πρόθυμες τσόντες σε αντιλαϊκά σενάρια συγκυβέρνησης είτε με ΝΔ, είτε με ΠΑΣΟΚ.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΟΥΤΕ ΕΤΑΙΡΟΙ-ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


Μπορεί η πάλη μας να γίνει αποτελεσματική, αρκεί να δώσουμε γερό χαστούκι στα κόμματα του κεφαλαίου.

Να παραμερίσουμε τις πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ που τα έχουν κάνει πλακάκια στο εργατικό κίνημα. Να παραμερίσουμε τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΕΚ Πάτρας που συμφωνούν και προωθούν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Αυτοί συμφώνησαν με τις περικοπές στους μισθούς, μέσω της άθλιας σύμβασης που υπέγραψαν. Συμφώνησαν με την ενίσχυση του κεφαλαίου με ακόμα 28 δις ευρώ.

Οι τοπικοί ομοϊδεάτες τους κάθισαν και τα βρήκαν με τους βιομήχανους στην ΟΚΕ Αχαΐας, πρωτοστάτησαν στην απεργοσπασία στην πρόσφατη Παμπατραϊκή απεργία, κάνουνε τις πλάτες στον Καμπέρο, στον Μανιατόπουλο, στον Δούρο και «τ’ άλλα παιδιά».

Τα πρωτοπαλίκαρα της ΠΑΣΚΕ αποδείχθηκαν μανούλες στη νοθεία-όπως πρόσφατα στο σωματείο ΓΕΟΣΑ-και στον αντικομουνισμό, την ίδια ώρα που αναπαράγουν τις κυβερνητικές εκκλήσεις για «σύνεση» και «λογικές διεκδικήσεις».

Τι λέγανε όλοι αυτοί, μαζί και τα Κόμματά τους πριν από μερικά χρόνια;

Ότι «θα μπούμε στη ΟΝΕ και θα λυθούν τα προβλήματά μας», ότι «θα φάμε με χρυσά κουτάλια», ότι «θα δούμε φως στο βάθος του τούνελ, αρκεί να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός».

Τώρα ανακάλυψαν τα πράσινα άλογα και τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που τα βαφτίσανε πράσινη οικονομία κι άρες-μάρες κουκουνάρες!!

Τότε λέγανε ότι το ΠΑΜΕ βλέπει φαντάσματα, αποθεώνανε την ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, λέγανε ψέματα ότι « θα μεγαλώσει η πίτα και θα πάρουμε όλοι κομμάτια»!!

Λέγανε και λένε ψέματα ότι τα αιτήματα που βάζει το ΠΑΜΕ είναι μαξιμαλιστικά, ουτοπικά κι ότι «η οικονομία δεν αντέχει».


ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!

Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε έγκαιρα. Δεν έμεινε στα λόγια. Πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση, να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας. Οργάνωσε τη πάλη και την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και το πολιτικό και συνδικαλιστικό του προσωπικό.

Διαπαιδαγωγεί αγωνιστές-μαχητές που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν εξαγοράζονται όπως ο συναγωνιστής απολυμένος στα Τζάμπο που αρνήθηκε τη δωροδοκία της πολυεθνικής και τους έτριψε στη μούρη τα 50.000 ευρώ που του «προσφέρανε».

Το εργατικό φιλότιμο κι η ταξική συνείδηση δεν εξαγοράζονται.

Το ΠΑΜΕ δεν μασάει τα λόγια του, ούτε κάνει τεμενάδες στο κεφάλαιο.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Δυναμώνουμε παντού την κλαδική μας Οργάνωση, συγκροτούμε σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, ισχυροποιώντας τις δυνάμεις που στηρίζουν το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ.

Δυναμώνουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, ανάμεσα σε «μόνιμους» και συμβασιούχους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, σε Έλληνες και μετανάστες, χτίζουμε τη συμμαχία με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Παραμερίζουμε τους νόθους εργατοπατέρες.

Δεν υπάρχουν εργολάβοι για να μας λύσουν τα προβλήματα. Παίρνουμε τη θέση που μας ανήκει στο Μέτωπο της Αντεπίθεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου